keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Olipa hyvä päivä, noin niinkuin tiistaiksi

Eilen oli ihan hyvä päivä, illan ratsastustunteja oli vain 1, jonka jälkeen jäi ihanasti aikaa touhuta illalla hevosten kanssa. Oli oikein suuret suunnitelmat ja piti mennä Niilon kanssa treenaamaan ohjasajoa.
Muutos suunnitelmiin, ja nautiskelin hevosten kampaamisesta oikein urakalla.
Vip oli ihana itsensä, nautiskeli täysin rinnoin harjaamisesta ja yhdessä olemisesta.

Ihana Vip

Valmet, no miten sen nyt sanoisi, hän ei sillä tavalla nauti yhdessä olemisesta, harjaaminen nyt oli ihan ok.

Hänestä ei valitettavasti ole nyt tuoretta kuvaa, kun häntä harmitti niin paljon elämä yleensäkin, että poseeraaminen olisi ollut aivan liikaa vaadittu.

Lemmy oli kerrankin taluttaessa lähes fiksu, eli ei päässyt multa karkuun!
Sen sijaan harjatessa se teki taas ihan kaikkensa ärsyttääkseen, harmi vaan ettei siinä onnistunut. Varsan (ja ihan muidenkin hevosten) kanssa ei auta muu kuin olla hiljaa, jatkaa harjaamista ja odottaa että se varsa jossain vaiheessa lopettaa sen nyppimisen ja sekoilun.

Ja sitten ihana Niilo. Niilon kanssa harjoiteltiin ohjasajon sijaan paikallaan seisomista. Nyt ollaan vasta siinä vaiheessa että Niilon pitää seistä paikoillaan kun riimunnaru lasketaan kädestä. Tällä hetkellä se tehdään ihan tallissa, jossa ärsykkeitä on aika vähän, jotta saamme mahdollisimman paljon onnistumisia aikaan. Aika hyvällä mallilla ollaan jo tässä harjoittelussa, Niilo seisoo nätisti paikoillaan vaikka lähden välillä käymään satulahuoneessa, jee!


Saa venyttää, ihmetellä, katsella ja haistella mutta jalat ei saa liikkua!
Kilmister, alive and kicking!




Ai niin, se Lemmyn sairaus.

Ei sillä mikään ollut, oli osunut vaan niin taudinkuvaukseen sopiva kuva kameraan että pakkohan teitä oli vähän kiusata!!! Hän on itse asiassa erittäinkin hyvässä kunnossa, mahaongelmat ovat rauhoittuneet psylliumin syötön myötä, eilen oli kuurin viimeinen päivä. Viikon hän sitä söi, ja seuraava psyllium uhri on Niilo. Niilollahan on psylliumkuurit 2 kertaa vuodessa, ennen ja jälkeen laidunkauden jotta kaikki maa-aines pysyy poissa suolistosta. 
Varsoille taidetaan jopa suositella psylliumkuuria vähän vieroituksen jälkeen, ja nyt uskalsin ensimmäistä kertaa varsalle sitä syöttää, ja hyvin tuloksin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti