sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Meidän tilan aakkoset; F

F = Fuckshit

Kyllä, tuota fuckshittiä tulee kyllä tilan arjessa toistettua melko usein, jostain kumman syystä kaikki ei aina (lue ikinä) mene niinkuin Strömsössä.

Yritän tässä nyt muistella historiasta kertoja jolloin olen erityisen huolella huutanut fuckshit.

Ensimmäinen talvi kun tänne muutettiin, ja sen talven ensimmäinen lumimyrsky. Töistä iltavuorosta kotiin, eli kotiinlähtö klo 20.15. Myrskyn takia ajoin kotiin 1,5 tuntia normaalin 45 minuutin sijaan. Kotiportille päästyäni huomaan että pihalle on mahdoton päästä, sillä lunta on pihalla varmaan puoli metriä. Ei muutakun lumilapiota hakemaan ja raivaamaan itselleni ja autolle kujaa kotipihaan. Tein töitä yli 1,5 tuntia ja vihdoin sain auton pihaan. Kello lähenteli puoltayötä, joten siitä sitten samoilla mehuilla hevosia ruokkimaan. Silloin tuli vähän itku kaiken kiukun lisäksi.
Fuck shit.

Ensimmäinen uusivuosi, hevosia 3 jotka ovat pihatossa. Luulin ettei täällä maalla ole huolta uudenvuodenraketeista, ja suljin hevoset yöksi pihatossa oleviin karsinoihin. Olin väärässä, raketteja oli kuin talvisodassa konsanaan.Torkahdin itse sohvalle, ja siitä kun nousin ja kävin tarkistamassa  pihaton tilanteen oli kaikki hevoset rikkoneet väliaikaiskarsinat aivan päreiksi ja olivat vähintäänkin kauhuissaan pihatossa. Just.
Lisäksi oli sata astetta pakkasta, putket jäätyi ja Arska oli putkien sulattamisen ohella ottanut ihan vaan muutaman kossupaukun ja sammunut saunaan.
Fuck shit.

Jokainen vähänkään kovempi myrsky katkoo tästä kylästä puut juuri sähkölinjojen kohdalta ja kylä on sähköttömänä päivästä kolmeen päivään. Ensimmäisten sähkökatkojen alussa huudettiin fuck shittiä ihan huolella, kun emme oikein heti hokanneet mitä kaikkea se tarkoittaa kun ei ole sitä sähköä.
Suurin murhe on tietysti vedensaanti, joka hoidetaan ihan fyysisesti kaivolta sitä hakemassa. Kaivo on pellolla parinsadan metrin päässä, onneksi nyt on jo talossa traktori, mutta aina ei ole ollut.
Sen jälkeen pitää saada kämppä pysymään lämpimänä, onneksi meillä on puuhella ja takka, mutta se tietysti vaatii sitä jatkuvaa pökönpesäänlisäämistä. Puuhellalla pystyy tekemään jopa perheelle ruokaa, joten kyllä me täällä hengissä pysytään!
Tapaninmyrskyssä muutama vuosi sitten tuuli oli kaatanut yhden ison kuusen pihatosta, siellä oli aidat kärsineet vähän vaurioita, onneksi hevoset kärsivät vain pieniä henkisiä vaurioita!
Viime vuonna saimme nauttia kahdesta sähkökatkosta pienen ajan sisällä, ensin tuli Eino-myrsky joka vei sähköt 1,5 vuorokaudeksi, ja pari viikkoa sen jälkeen Seija-myrsky hoiti homman kotiin ja sähköt oli pois vaan 1 vuorokauden.
Fuck shit.

Viimeisenä lämpimät muistot ulkosaunasta. Tänne muuttaessamme huomasimme että talossa oleva kylpyhuone oli siinä kunnossa ettemme käyttäneet sitä ennen remonttia, ja käytimme siis ulkorakennuksessa sijaitsevaa suihkua ja saunaa. Se on ihan ihanan luonnonläheistä, siis kesällä, mutta talvella totuus paljastui. Sauna oli tehty vähän pienemmällä budjetilla, jossa esimerkiksi eristeistä oli säästetty! Käytännössä saunan seinistä tuiversi tuuli sisään, ja siellä ei olisi yksinkertaisesti voinut suihkutella ellei kiuas olisi ensin lämmittänyt tilaa edes plussan puolelle. Talven paukkupakkasissa oli kertakaikkisen mielenkiintoista käydä suihkussa, ensin keräät rohkeutta puoli tuntia että kykenet riisuutumaan suihkua varten, ja sen jälkeen pukeudut salamannopeasti pilkkihaalariin jotta voit pinkoa 100 m sprintillä talon lämpöön.  Luonnollisesti märät hiuksesi jäätyvät matkalla. 
Fuck shit.

Näistä muistoista ei muuten ole kuvia!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti