perjantai 14. helmikuuta 2014

Meidän tilan aakkoset; C

C = Celsius-asteet

Kyllä, ne vaikuttaa ainakin tämän tilan hevosteluihin todella vahvasti.

Ei ehkä niinkään kesällä, silloin sallin vähän reilummatkin celsiukset, mutta talvella tällainen lähes ilman minkäänlaista verenkiertoa varustettu pulkannaru on aika tarkka noiden lämpötilojen suhteen.

Toki, älkää murehtiko, hevoset hoidetaan oli asteita miten paljon tahansa, mutta esimerkiksi ratsastus on aivan täyttä tuskaa yli 10 pakkasasteessa. Ei ole niin lämmintä asua jonka kanssa pystyisin ratsastamaan. Syväjäätyminen alkaa sormista, jatkuu reisien ja polvien kautta varpaisiin ja sinne päästyään ei kroppa lämpene kuin vasta seuraavana aamuna, siis edellyttäen että talossa sisällä on yhtään lämpimämpi kuin ulkona.

Parhaimpina aamuina olen herännyt siihen että keittiössä on 12 astetta lämmintä. Se on kuulkaa vähän se! Toki se pitää kivan virkeänä kun hetkeksikään ei voi pysähtyä, hypotermian uhatessa hetkenä minä hyvänsä.

Eipä se, onneksi Suomen talvi on lyhyt ja varsinkin tänä vuonna tuntuu että sitä ei ole kunnolla vielä ollutkaan ja nyt jo näyttää siltä että seuraavaksi odotellaan jo kevään tuloa.

Hevoset eivät juuri kylmästä kärsi, se talvikarvan määrä, pituus ja tiheys on jääkarhun tasolla. Itse asiassa, tänä talvena hevoset ovat olleet jopa vähän tuskaisen oloisia kun on ollut niin lämmintä.

Mitä siis opimme celsius-asteista?

Ikinä ei ole hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti