sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Meidän tilan aakkoset; D

D = Dumbo

Dumbo, eli oikealta nimeltään Norcar AgroMatic 774 tai 744, en nyt enää tarkkaan muista. En tiedä mikä hän on oikealta nimeltään, meillä se kulkee nimellä Naisten Traktori. Kyseessä on siis tuollainen maailmannäppärinetukuormaajallavarustettumoottoriajoneuvo.



Sain sen Arskalta synttärilahjaksi.

Uskotteko että haukoin hetken henkeäni sen nähtyäni, sillä semmoinen "ihanoikeantallinpitäjän" Avant on ollut mulle vaan märkä päiväuni, K-Prof kottikärryt on ollut hyvinkin toimivat laitteet tähän asti! Nyt mietin, miten ihmeessä olen tullut toimeen ennen Dumboa.

Niin, niillä kottikärryillä on tultu toimeen... Niihin on putsattu karsinat, viety turpeet, raahattu vedet pihattoihin sun muuta. Teinpä muuten alkuaikoina senkin urakan että tyhjensin 150 neliön pihaton keväällä kottikärryillä lantalaan, se oli aika reissu se! Muistaakseni laskin miten monta kottikärryllistä sitä paskaa oli, nyt en valitettavasti lukua enää muista. Ja itse asiassa, en halua muistella koko urakkaakaan enää... Tuli hiki.

Ja mitä kaikkea Dumbolla voi tehdä:
Putsata karsinat, mahtuu siis aivan kepeästi talliin, traktorin leveys on n. 1 metri! Tuohon Dumbon omaan kauhaan mahtuu 4 karsinan tuotokset, ja turvetta yhdellä kauhallisella saa kahteen karsinaan.
Viedä vedet laitumille ja tarhoihin. Kauhaan mahtuu joko 3 kpl 30 l vesikanistereita tai yksi iso tynnyri joka on tilavuudeltaan jo aika paljon enemmän, olisiko 200 l.
Viedä tietysti heinät hevosille, kauhaan mahtuu usean hevosen heinäannokset.







Näiden lisäksi sillä on luotu lumet pihalta, tyhjennetty pihatot, putsattu mutaisia tarhoja (vaikka maavara Dumbossa on aika pieni, sen sisukas luonne puskee sen läpi vaikka mistä mutavellistä), haettu metsästä myrskynkaatamia puita (vaikka piha on täynnä työhevosia, hoidamme nämä hommat luonnollisesti traktorilla!), Dumbon avulla on myös vedetty karsinaan kuollut hevonen pihalle, ilman Dumboa tämäkin olisi jouduttu tekemään käsipelillä...
Dumbolla pystyy myös siirtämään pyöröpaaleja, ihan korkkaamattomia vähän huonosti kun perä kevenee vähän liikaa mutta jo vähän pienempiä paaleja siirtää näppärästi joko kauhalla tai trukkipiikeillä. Meillä on siis kauhan ja trukkipiikkien lisäksi vielä semmoiset rehukourat vai miksi niitä sanotaan, joita ilmeisesti käytetään navetoissa säilörehun jakamiseen. Lisäksi Arska on tehnyt  Paskakuupan, joka on siis helvetinmoinen etukauha!

Välillä Dumbo on mukana muun kaluston siirtämisessä, Arska on hitsannut siihen vetokoukun ja sillä saa näppärästi siirrettyä hevostraileria tai esimerkiksi valtavan kokoista henkilökorinostinta! Yhdistelmänä se on aika veikeän näköinen, pikkupikkutraktori ja suurisuuritraileri!

En voi muutakuin suositella kyseistä vehjettä, toimii kuin junan vessa ja hankintahinnaltaan vastaavankokoista Avantia reilusti halvempi!

No eihän tätä aakkosta kirjoittaessa voi unohtaa toista tilallamme vaikuttavaa D-tyyppiä, nimittäin Dogo Argentinomme Demi!



Demi on ihan ihana koira, mutta totuuden nimissä on sanottava että eihän se mikään sataprosenttisen luotettava peli ole... Vahtikoirana toimiva, sisälle saattaa päästää vieraatkin mutta ulos ei sitten enää päästäkään. Vahva vietti sillä on, tästä syystä Demi ulkoilee aina taluttaen. Hevosten kanssa ei ole ongelmia, Demi ymmärtää väistää hevosia ja hevoset kunnioittavat sitä.

Demi on sairastellut tovin, sillä todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta mutta nyt kun lääkitys on kohdallaan, on se herännyt ihan uuteen nousuun! Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita olivat mm. jatkuva viluisuus, väsymys, lihasheikkous, karvapeitteen rasvoittuminen ja nesteen kertyminen kroppaan. Lääkityksen aloittamisesta ei mennyt kuin muutama päivä, niin ensin hävisi väsymys, sen jälkeen lähtivät kaikki nesteet kropasta, ja nyt Demi on jo vaihtanut karvansa upeaan, kiiltävään ja silkkisen pehmeään! Nyt sen perässä saa ihan pinkoa lenkeillä!

Kuvissa erään metsälenkin satoa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti