keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Meidän tilan aakkoset; B

B = Bella

Bella ei kuulu tilamme kalustoon, mutta on aikanaan ollut merkittävä tekijä hevosharrastukseni kannalta.

Ensimmäinen hoitoponini, Haldsgaards Bella, musta pippurinen newforest-poni, syntynyt vuonna 1982. Aivan mahtava poni, jonka kanssa touhuttiin ihan kaikkea mitä nyt pikkutytöt hoitoponien kanssa vaan voi touhuta. Ratsuna Bella oli aavistuksen haastava, kiltti onneksi, mutta vauhtia riitti senkin edestä. Toki oma ratsastustaitokin oli mitä oli silloin, mutta lujaa me mentiin! Ihan Luojaa saan kiittää ettei Bella pukitellut tai hyppinyt pystyyn, että kiitos vaan!

Bella myytiin jossain vaiheessa ratsastuskouluun jonnekin pääkaupunkiseudulle. Täällä Laitilassa asuessani löysin Bellan vielä (kiitos internetin) sen ollessa elossa ja vaihdoin muutaman sanan tallitytön kanssa joka kävi tallilla jossa Bella oli. Olipa kiva kuulla että vanha mummo oli vieläkin voimissaan. Nyttemmin rouva on autuaammilla laidunmailla.

Bella oli siis todella merkittävä tekijä, sen kanssa opeteltiin kaikki hevosmiestaidot jotka ovat käytössä vieläkin. Bella myös opetti että vauhtia ei pidä pelätä, näinä päivinä todella monelle ratsastajalle kun vauhti tuntuu olevan  ihan kuolemaksi.

http://www.sukuposti.net/kuva/nayta/spnro/78039/kaikki/1/
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti