tiistai 17. kesäkuuta 2014

Täydellisyyttä hipova päivä!

Miten hyvin voi päivä alkaa, jatkua ja toivottavasti myös loppua?

Lauantaina aamulla oli vielä vähän tuulista ja kalseaa, normaalia suomalaista kesää siis, mutta päivää kohden aurinko alkoi paistaa. Aamupäivällä hevoset laidunsi ja nautti elämästään, itse keskityin leipomiseen ja ihottumaloimien korjailuun. Päivällä oli aika kaivaa hevoset laitumelta ja lähdettiin kaverini kanssa maastoon suomenhevosilla.

Olin itse vähän odottavalla fiiliksellä sillä hevoseni eivät ole juurikaan tottuneet siihen että porukalla mennään jonnekin, kun itse aina yksinäni täällä touhuan! Olin taas väärässä, kaverini ratsasti Marilla joka oli luotettava oma itsensä ja itse menin Arskalla, joka näytti kyllä parhaat puolensa! Yhdessä kohtaa Arska yritti perinteistä jäkitystä, mutta kun Mari vaan jatkoi matkaa ei Arskakaan jäänyt paikalleen sekoilemaan. Ja sen jälkeen Arska otti piikkipaikan ja veti koko maaston kuten vain varsin kokenut maastomopo voi vaan tehdä! Mentiin vielä ihan uusille reiteille, ja löydettiin ihana metsässä kiemurteleva pehmeä kärrypolku, joka suorastaan kutsui laukkaamaan! Tällä kertaa vauhti pysyi käyntiasteella, sillä kuten sanoin, reitti oli meille aivan uusi eikä tien pituudesta ja pohjan luotettavuudesta ollut vielä varmuutta.

Takaisin tullessa paarmat kiusasivat hevosia jonkin verran, ja varsinkin Arskan mielestä ne olisi voinut karistaa reippaalla laukkapätkällä! En uskaltanut päästää sitä reippaampaan vauhtiin sillä juuri siinä kohdassa tielle oli ajettu niin isoa soraa että se jo koski vähän hevosten kavioihin.

Molemmat hevoset ansaitsivat kyllä täydet kymmenen pistettä, miten voikaan ratsastusretki saada ihmiset niin hyvälle tuulelle!!!

Ja se eilisessä tapaturmassa vähän itseensä ottanut käsi kesti ratsastusreissun aivan hyvin, ja jopa vesiämpäriä pystyin tänään jo kantamaan! Toki siinä on lieviä kosmeettisia vääristymiä, pullotusta ja mustelmaa mutta hyvin sillä näyttää pärjäävän. Ja tänään Vip jäi niin kauniisti paikalleen seisomaan kun vein sen laitumelle, että piti oikein selvästi hänelle osoittaa että herra on hyvä ja lähtee laiduntamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti