perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kahden hevosen talutus = yksi käyttökelpoinen käsi

Tyhmä tyhmä tyhmä!!! Siis minä, minä, minä.

Tänään vein Vipin ja Eidan laitumelle, ja laiskana ihmisenä talutin ne yhtäaikaa laitumelle. Se on onnistunut ennenkin ihan hyvin, Vip riimusta ja Eida narusta perässä. Niin onnistui tänäänkin, tosin huomasin että Vip oli aika aktiivisella tuulella. Ihan syystä, en ole ehtinyt hänen kanssaan touhuta tällä viikolla vielä mitään, joten virtaa oli vähän kertynyt.

Laitumelle päästessämme tein sen kohtalokkaan virheen, päästin Vipin portin jälkeen irti ja Vip innoissaan pukitti ja osui suoraan mua vasempaan käsivarteen takakaviollaan. Vipillä on vähän ikävä tapa pukittaa ihmistä päin tietyissä tilanteissa, ilmeisesti sille on nuorena tapahtunut jotain joka tämän ikävän reaktion laukaisee.

Siinä tilanteessa ei kädessä vielä tuntunut kuin pieni jomotus, ja sain Eidan ihan sujuvasti laitumen puolelle. Tosin jouduin ottamaan Vipin kiinni ja treenasimme Sidbäckiä laitumella muutaman tovin, jotta askelmerkit on selviä taas Vipillekin. Että vaikka kuinka ollaan innoissaan, niin ihmisen käskyjä noudatetaan, ja laitumen portista tullaan rauhassa ja sen jälkeen jäädään vielä rauhassa odottamaankin. Hyvin Vip palautui kuuliaiseksi itsekseen, mutta tulipa taas itselle hyvä opetus että varsinkin tämä hevonen kaipaa edes pieniä aktivointihetkiä päivittäin, jotta pysyy kuosissa!

Perkele, nyt voin sanoa että käsi alkaa olla jo kohtalaisen kipeä, voipi olla että tänään ei hevosia paljon pyöritellä...

Perkeleen tyhmä ihminen, sitä melkein toivoo että Vip olisi samantien osunut mua päähän, niin olis tähän koppaan tullut joko hitunen järkeä tai sit olisin vaan kuollut tyhmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti