torstai 5. kesäkuuta 2014

Huoltopäivä

Pidin huoltopäivän, ihan käytännön syistä. Hevoset nautti päiväruokiaan laitumella ja itse raivasin pihanurmea lyhyemmäksi sillä aikaa. Luonnollisesti olen päästänyt nurmen jo niin pitkäksi ettei siihen ole ruohonleikkurilla mitään asiaa, vaan joudun ottamaan vähän isommat aseet käyttöön, nimittäin raivaussahan! Sillä sitten vetelin hevosten aitausten reunat siistiksi, tai no, siistiksi ja siistiksi mutta ainakin lyhyemmäksi. Possu tuli mun jälkeen sit viimeistelemään nurmikon leikkuujäljen.



Tähän meni sen verran aikaa, että totesin ettei tänään mennä yötä myöden ratsastamaan kuten lähes kaikkina muina päivinä. Tallissa hoidin ihottumapotilaat rasvaten niiden naamassa olevat ruvet, ja samalla vuolin heidän kaviot. Sen jälkeen Vip talliin, etukavioiden vuolu ja Valmetille sama juttu. Tällä viikolla pitää vielä vuolla Valmet ja Vip takakaviot sekä Eidan etukaviot. Ransu onkin hyvässä kaviossa tällä hetkellä, ei vaadi toimenpiteitä. Se on kyllä ihan totista hommaa toi kavioiden vuolu, tuli meinaan ihan hiki!

Kello oli kuitenkin puoli yksi ennen kuin pääsin sisälle, vaikka kuinka yritin olla tehokas. Kesä on kyllä vittumaista aikaa, kun on valoisaa niin pitkälle yöhön ettei oikein malta tulla sisälle ja taas muutaman tunnin päästä aurinko sarastaa, ja on pakko herätä. On se vaan hyvä että Suomessa on masentavan pitkä pimeä aika, ehtii sit vähän nukkua varastoon!

Huomenna uudet kujeet, josko vaikka ratsastais välillä jollain muulla kuin suomenhevosella, kun pihassa on noita raskeveoitakin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti