keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Ransun muuttotohinat

Kuten varmaan nokkelimmat (ja lontoota taitavat) jo ymmärsivätkin, muutti Ransu maanantaina toisen omistajansa nurkkiin riehumaan. Ostettiin aikanaan Ransu erään ystäväni kanssa puoliksi, ja nyt koitti se aika että Ransu pääsi ihmettelemään maailman menoa tuohon muutaman kilometrin päähän.

Maanantaina, jolloin olin luvannut viedä Ransun uuteen kotiin, oli tietysti semmoinen hetki että Arska ei ollut kotona, joten oli pakko pärjätä yksin Ransun lastaamisessa ja kuljettamisessa. Eipä siinä mitään, Ransu käyttäytyi fiksusti, pari kertaa lastasin sen kun hän tuli mun kanssa samaan aikaan ulos trailerista ennen kuin ehdin saada takapuomia kiinni! Toki totesin siinä kun autoa starttailin että Ransua ei ole taidettu kuljettaa ikinä yksin mihinkään trailerilla, kuorma-autolla kylläkin, trailerissa on aina ollut joku kaveri mukana. No, pientä tamppaamista trailerista kuului, mutta onneksi matka oli lyhyt ja perillä odotti ihan rauhallinen tamma!

Ransu pääsi omistajansa toisen hevosen kanssa isolle laitumelle. Ensin Lasse (siis tämä toinen hevonen) näytti Ransulle vähän paikkoja, juoksentelivat peräkkäin laitumen päästä päähän! Ransu aika nopeasti totesi paikan niin nähdyksi ja jatkoi iltaa syömällä. Lasse ei ollut ihan heti rakastunut Ransuun, selvästi oli vähän ahdistunut tuollaisesta matamista joka tuli hänen hoodeilleen. Ensimmäisiksi päiviksi Ransu ja Lasse piti loppujen lopuksi laittaa eri aitauksiin niin että aita oli välissä, jolloin Lassekin vähän rentoutui. Ransu oli kyllä fiksu, hörisi hiljaa kuin kertoen Lasselle ettei tässä oo mitään hätää, mä oon ihan reilu muija!

Ransu kotiutui siis nopeasti, nähtäväksi jää miten Lasse tulee suhtautumaan laidunkaveriinsa.






Hyvää kesää Ransu, mä yritän pärjätä täällä näiden viiden hevoseni kanssa! Lomaaaaaaaaaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti