sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ransu reenaa

Joo näin pääsi käymään, Ransun ohjasajoreenit oli tänään päiväjärjestyksessä. Joudun tällä hetkellä tekemään treenit tossa pihalla, kun pelto on vielä niin märkä ettei se ole turvallista. Alue pihalla on pieni, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Ja tietty alku- ja loppukäynnit tehdään maastossa!

Tänään oli mahtavia häiriötekijöitä pihassa, Valmet sekoili tarhassaan ja Arska hitsasi pihalla. Ransu oli oikein, sanotaanko vaikka, reippaalla tuulella. Sain muutaman treenin itsekin kun oikein sai hetken pidättää kunnolla että hevonen pysyy pihassa!

Hyvin se meni silti, näissä treeneissä tehdään vaan siirtymien ja suunnanmuutosten avulla tottelevaisuusharjoituksia. Mitään varsinaista "kuntoharjoittelua" en tällä tavalla tee, varsinkaan kun pyöritään kohtalaisen pienellä ympyrällä niin siinä ei pitkään voi edes pyöriä. Se kunto tulee sitten maastoilun myötä pikkuhiljaa.

Ohessa muutamia kuvia erilaisista tilanteista.



Tästä näkee vähän varusteita, suitset, silat ja Tärnsjön ajo-ohjat.
Näistä näkee aika hyvin ohjastuntuman, se on siis suurinpiirtein se ohjan paino!

Sisäohjalla tuntuma on vähän tukevampi, jotta hevonen pysyy ympyrällä.
T'ässä kohtaa Arska kuulemma pieraisi, ja Ransu sai siitä pikku kimmokkeen!

Siellä taustalla rouva tallinpitäjä jo joutuu vähän pidättelemään!

Täsä mää olen!

Ei menny niinku Strömsössä!





Eipä mene kaikki täälläkään aina ihan oppikirjan mukaan! Ransu onneksi rauhoittuu samantien sekoilun päätteeksi, eli sille ei jää mitkään pölöhöyryt päälle! Seuraava kuva onkin jo ihan lunkista hevosesta!

Näitä harjoituksia jatketaan, pyrin ottamaan Ransun demohevoseksi Laitilan Hevosharrastekeskuksella pitämälleni ohjasajokurssille 27.04.2014.

Saas nähdä miten hän käyttäytyy vieraassa ympäristössä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti