sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Meidän tilan aakkoset; K

K = Kyra ja ratsastuksen taito

Tuo kirja on minulle raamattua vastaava opus. Ei ole kerta eikä kaksi kun olen ratsastellut tuolla pellolla, ihmetellyt kun joku homma ei taas toimi ja pienen pähkäilän kuluttua tuonut hevosen talliin, lukenut pari kohtaa Kyran kirjasta ja jatkanut ratsastusta, ja tadaa, sehän toimii!

Kyran aakkoset pitäisi olla jokaisen ratsastajan takaraivossa, sillä silloin olisi niin monella hevosella parempi olla. Kyran kirjaa lukiessa sitä hämmästyy että voiko ratsastus todellakin olla noin helppoa, riittääkö todellakin että hevonen on suora ja eteenpäinpyrkivä? Entä onko se ihan tosissaan siinä että ohjista ei saa ikinä vetää taaksepäin? Voin omasta kokemuksesta todeta että kyllä se on juuri noin helppoa, ja ei, ohjista ei todellakaan saa vetää taaksepäin.

On ollut ilo huomata että näitä aakkosia seuratessani olen todella saanut hevosistani ratsastettua herkkiä, eteenpäinpyrkiviä ja ihmisen kanssa mielellään töitä tekeviä ratsuja. Lisäksi oma ajattelutapani on jalostunut, nyt osaan jo lähteä purkamaan mahdollisia ongelmatilanteita mahdollisimman yksinkertaisesti, useinmiten suoristamalla ja ratsastamalla hevosta eteen. Näillä resepteillä korjaantuu niin moni asia, ettei sitä oikein edes usko ennen kuin pääsee itse kokeilemaan.

Kyran kirjassa on perusasioiden lisäksi selitetty tarkasti vaativammatkin liikkeet, ja niissäkin on koko ajan painotettu perusasioiden tärkeyttä. Lisäksi Kyran havainnollistavat esimerkit ovat helposti ymmärrettäviä.
Kirjassa on myös erittäin hyviä mutta yksinkertaisia harjoituksia, joita on helppo toteuttaa kotona ja sen jälkeen voi tarkastaa kirjasta että menikö kaikki niin kuin piti. 

Kirjaa lukiessani huomasin myös erään poikkeuksellisen eroavaisuuden verrattuna kaikkiin muihin ratsastusoppaisiin; kirjassa ei ole mainittu apuohjia kertaakaan. Miten virkistävää!

Suosittelen lämpimästi, kirjasta on tehty jo kaksi painosta, jotka molemmat minulla tietysti on. Uudemmassa painoksessa on tuoreempia kuvia, ja joitain tekstilisäyksiä/ -päivityksiä on myös tehty.






 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti