tiistai 4. maaliskuuta 2014

Lasse treenaa vol 1

Täytyy vähän normaalista poiketen päivittää tämän päivän ratsastuksista, vaikka en omia hevosia ratsastellutkaan. Kävin naapurissa ratsastamassa kaverin hevosen, hauskan lämppäriruuna Lassen. Lasse on ihan mahtava persoona, herkkä ja kovin eteenpäinpyrkivä pieni hevoinen! Syy miksi kirjoitan tämän ihan muistiin tähän postaukseen, on se että aina koitan löytää Lasselle sopivia harjoituksia, joita omistaja voisi harjoitella kun työskentelee hevosen kanssa yksin kotona. Tämä harjoitus on siihen oikein sopiva!

Tänään oli Lassen kanssa vähän vauhti päällä, se on ilmeisesti ollut muutaman päivän lomalla joten alku oli melkoista haipakkaa! Alkukäyntien jälkeen työskentelin vastataivutuksilla sekä loivilla väistöillä linjalla. Tällä lähinnä hain käyntiin tasaisempaa rytmiä ja ohjastuntumaa.

Käyntityön jälkeen aloiteltiin ravityöskentely. Tässä voi kyllä sanoa että Lassella oli sitä virtaa, maisemat vaihtui meinaan melko nopeaan! Aina välillä Lasse kaikessa touhotuksessaan sekosi omaan näppäryyteensä, ja peitsasi muutaman askelen. Todella nopeasti se siitä kyllä taas selvitti jalkansa ja jatkettiin hyvällä, vahvalla ravilla. Tämän ravin aikana totesin kuitenkin ettei tänään varsinaista työskentelyä ravissa saatikka laukassa tulla tekemään, keskittyminen ei ollut ihan toivotulla tasolla. Hyvät pätkät ravissa jäivät harmittavan lyhyiksi!

Ravin ja lepokäynnin jälkeen jatkoinkin Lasselle varsin sopivalla harjoituksella, jolla sain sitä vähän suoristumaan ja ennen kaikkea muutaman toiston jälkeen jopa tukeutumaan oikeaan ohjaan. Työskentelin ensin uralla siten että hallitsin etuosaa, joka jatkoi siis koko ajan samalla uralla ja väistätin takaosaa vuoroin vasemmalla ja oikealle. Etuosa pysyi hyvässä kuosissa, ja muutaman onnistumisen jälkeen Lasse sai taas kävellä vapaalla ohjalla.

Loppuun vielä työstin oikeaa puolta sillä tavalla että taas etuosa pysyi linjalla, ja oikeassa kierroksessa väistätin takaosaa uran sisäpuolelle. Kun Lasse hyväksyi sekä vasemman pohkeen että oikean ohjan työskentelyn, käänsin sen suoraan väistöstä takaosankäännökseen, tai itse asiassa pieneen täyskaartoon, joka etäisesti muistutti takaosankäännöstä. Hevonen jäikin hetkittäin aika kivasti oikean ohjan tuntumalle, ja kun sain työstettyä kolme väistöä ja takaosankäännöstä, sai Lasse kiitoksen ja loppukäynnin ja pääsi talliin!
Lähes tunti siinä meni, vaikka ravityötä tehtiin melko vähän.

Josko Lasse olisi torstaina vähän tasaisempi ravissakin, niin päästäisiin työstämään sitäkin vähän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti