torstai 20. maaliskuuta 2014

Pylly vasten myrskyä pum pum!

Tämmöstä meillä tänään laulettiin. Toivottavasti tämänpäiväinen oli viimeinen talvimyrsky tähän hätään, olin jo kovin asennoitunut kevään tuloon. Tänään oli niin ankara ilma että tunnit jouduttiin perumaan, joten se tiesi minulle vapaailtaa, ja se tietää taas muutamia postauksia, kun on tässä mennyt koomassa taas muutama päivä.

Rouvat raskeveot pihaton suojassa lounaalla.

Suomenhevoset, nuo talvisodan sankarit vetävät apetta napaan keskellä kovinta myrskyä.


Hevoset, joille ei pihatto tarjoa suojaa myrskyltä otin poikkeuksellisesti sisälle jo päiväruokien aikaan. Voin sanoa että ne näyttivät aika erikoisilta, lumen kuorruttamilta, märiltä, jäisiltä ja kertakaikkisen surkeilta.
Lemmy omasi erikoisimman ulkomuodon, kuvitelkaa (koska kuvia ei tietenkään ole!) varsa jolla on lähes 10 cm pitkä talvikarva, jota se on juuri kovaa vauhtia pudottamassa ja siihen lähes putoamaisillaan olevaan karvaan tulee useiden senttien lumikerros. Oli kyllä kaikkea muuta kuin hurmaavan näköinen nuorimies.

Ja tänään tapahtui viimein pieni valaistuminen tällä hevosmiehellä. Opin vihdoin ja viimein mitä tarkoittaa se kun Hasse on toitottanut jo vuosikaudet että jos hevonen koittaa lähteä "käsistä", laitat oman painosi vastaan niin hevonen ei pääse minnekään. Kuten varmasti muistatte tähän asti ne kaikki hevoset on mun kädestä vaan päässyt irti, ja syyn huomasin tänään. Mun käsi on suoristunut joka kerta kun hevonen on lähtenyt, eikä sit oo enää mitään jakoa pitää sitä hevosta yhtään missään. Tänään Lemmy antoi mulle kunnon vastuksen, sillä myrsky oli melkoinen, hevoset oli aika hermona ja sisälle tuotaessa Lemmy lähti aika rajusti poistuakseen talliin mahdollisimman nopeasti. Sain pidettyä riimusta pitävän käden koukussa, tai siis kyynärpään kiinni kyljessäni, ja vasemmalla kädellä pidin riimunnarua, jonka nojasin omaan kroppaani ja laitoin kaikki 50 kiloani käyttöön ja jätin vaan reilut jarrutusjäljet pihaan, mutta Lemmy vaan pysyi siinä vierellä! Mahtava itseluottamusbuusti, kiitos Hasse opeista, jälleen kerran!!!

Piti oikein käydä erikseen lisäämässä kuva, kun ihan lumihiutaleet siinä putoaa hiljalleen maahan. Todellisuudessa ne tulivat vaakasuorassa suoraan naamaan, takista sisään ja ihan mihin tahansa!!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti