perjantai 23. toukokuuta 2014

Torstaina touhuttiin ihan vähän vaan

Torstai meni vähän pitkäksi, olin töissä 12 tuntia joten hevosten kiusaamista pääsin harrastamaan huolestuttavan vähän.

Ainoastaan Mari sai kunnian toimia ratsuna, käytiin vähän pellolla työskentelemässä käynnissä väistöjä ja sit vaan käytiin maastossa köpöttelemässä. Nää muutamat jotka rokotettiin keskiviikkona saa ottaa nyt vähän iisimmin viikon päivät.

Pidän nyt Arskan ja Marin yöt sisällä, kun hyttys/polttiais/öttiäiskausi on parhaimmillaan. Mikäli he ovat yön ulkona, ne vaeltaa ihan koko yön ja kesän jälkeen ovat siis varsin laihassa kunnossa, vaikka niitä ruokkisi miten paljon. Niiden laiduntaminenkin on vähän niin ja näin, lyhyitä jaksoja päivisin. Mutta mutta, ei mennä asioiden edelle, näistä kesäihottumaisista mun piti tehdä ihan oma postaus, joten kerään kaiken tiedon siihen, jahka saan sen aikaiseksi.

Lemmy on myös nyt yöt sisällä, kun hänellä on Psyllium-kuuri ja sen Psylliumin syöminen kestää häneltä vähän aikaa, joten karsinassa varmistan sen että kaikki tulee syötyä. Eilen kävi hauskasti kun Lemmy ja Niilo oli tallinpihalla syömässä vihreätä. Otin siitä Lemmyn sisälle harjattavaksi, ja vedin tallin oven lähes kokonaan kiinni. No, Niilo oli vähän ajan päästä sitä mieltä että mähän en täällä yksin laidunna, tunki päänsä tallin oven välistä, sai sen auki ja käveli omaan karsinaansa! Ihana! Jouduin kyllä tuuppaamaan hänet takaisin ulos, sillä hän ei vietä yötään sisällä. No, kerran vielä se tunki talliin ja sit lähdin samantien viemään sitä takaisin tarhaan kun kaikki tekeminen keskeytyi aina kun Niilo tunki talliin!

Tänään näyttää siltä että ei enää paljon mitään ehdi tehdä, kello on kymmenen kun kirjoitan tätä, kaikki aika on mennyt ruoanlaitossa ja leipomisessa. Yöllä ehdin sit harjata muutaman hevosen ja ruokkia ne, onneksi huomenna on vapaaaaaaaaapäivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti