keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Ratsastuksen ihanuutta tiistai-iltana

Voi herranjumala miten ihanaa ratsastus voikaan olla, ja nimenomaan omilla hevosilla, jotka olet kouluttanut juuri oikein, herkiksi ja vastaanottavaisiksi, reippaasti eteenpäinpyrkiviksi ja jopa työnteosta pitäviksi!!!

Ja kyllä, puhun tässä kohtaa myös Raaka-Arskasta! Tiistaina ratsastin ensin illalla töiden jälkeen Marin pellolla, tehtiin avoja käynnissä sekä jonkin verran ravityöskentelyä. Lopussa käytiin maastossa viilentymässä. Vähän hyttyset kiusasi, kello oli yli kymmenen, joten öttiäiset oli vielä hereillä.

Sen jälkeen, en taaskaan malttanut olla ratsastamatta Arskalla! Kello oli taas 22.45 kun lähdin hänen kanssa maastoon! Havaitsin jo hevosta kuntoon laittaessani sen silmien ilmeen olevan erilainen kuin ennen, jotenkin levollinen ja rauhaisa. Huh huh, tää hevonenhan muuttuu ihan silmissä! Ja harjauksen jälkeen se jäi ylähuuli pitkänä rentoutumaan, odotti vaan varusteiden pukemista! Käsittämätön.

Maastossa oli hienoa kun kello oli jo niin paljon, lintujen äänetkin kuului jotenkin selkeämpinä ja muutenkin on semmoinen maagisempi fiilis. Arska laittoi pari kertaa vähän hanttiin yhdessä kohtaa jossa on syvät ojat molemmilla puolilla, onhan se vähän haastava paikka mutta siitäkin selvittiin. Kotiin päin tullessa otettiin reippaat ravipätkät, kyllä sillä on ihan 8 arvoinen ravi!!! (hän sai siis varsanäyttelyssä ravistaan numeron 8)

Loppukäynnit käytiin kävelemässä pellolla, jossa Arska venytti oikein kunnolla eteen ja alas, juuri niinkuin kunnon ratsun kuuluukin! Mahtavaa!

Tänään odotellaankin eläinlääkäriä, Niilon haavaa katsotaan (se on kyllä aika hyvä jo) ja muutama hevonen rokotetaan ja Arska luultavasti raspataan.

Sitä ollaan niin ratsua että!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti