maanantai 26. toukokuuta 2014

Miten saadaan kaksi raskeveo-oria samaan traileriin?

Siinäpä kysymys, ja vastaus, niinkin ärsyttävän yksinkertainen kuin että laitetaan ne sinne ja sillä selvä!

Sunnuntaina tuli viesti poikien orilaitumelta että laitumellelasku tapahtuu sitten keskiviikkona. Jaahas, ei kai siinä mitään, sinne sitten keskiviikkona.
Ainoa mutta on tietysti se että Niilo ei ole ikinä ollut trailerissa (hän on aina nauttinut kuorma-autokyydistä) ja Lemmy ei ole viime kesän traileriin tutustumisen jälkeen traikkua nähnytkään. Lemmy ei siis ole ikinä ollut trailerissa sidottuna, takapuomi kiinni, saatikka sitten silta suljettuna. Eikä muuten ole liikkunut metriäkään trailerissa. Että tämmösillä lähtökohdilla otettiin tänään traileriharjoitukset.

No, ensin sinne piti tietty saada Niilo, hän kun on jo matkannut jonkin verran ja käyttäytyy esimerkillisesti. Vähän Niilo sillalla ihmetteli, tutkaili varmaan kovin pientä traileria kun on tosiaan tottunut vähän reteämpiin vehkeisiin. No, sinne se solahti ja jäi tyytyväisenä syömään.


Tässä sitä tallustellaan Arskan kanssa kohti traileria.
Jaa sinne pitäis tulla???
Sen jälkeen oli sitten Lemmyn vuoro. Arska oli lastaajan ominaisuudessa molempien hevosten kanssa, sillä varsinkin Lemmy on välillä aika reipasotteinen liikkeissään, enkä varsinkaan tässä lastaustilanteessa halua antaa sille yhtään muuta vaihtoehtoa kuin mennä sinne traileriin!

Ainakin toinen on aivan innoissaan!!!


Arskan kanssa he toimikin kivasti, ensin Lemmy oli selvästi ihmeissään kun Niilo oli sinne jo suostunut menemään. Muutaman kerran otti varovaiset askeleet kohti lastaussiltaa, hetken ihmettely ja hyppy sisään! Mahtava hevonen! Alkuun oltiin trailerissa tovi, ihmeteltiin Niiloa, heinätarjoilua ja ikkunoita ynnä muuta, sitten tultiin ulos. Sen jälkeen taas uudestaan sisään, ja nyt tönin sitä vähän puomilla takajalkoihin, että ei pelästy sitten takapuomin painetta. Taaskaan ei mitään ihmeellistä, kerran vielä ulos. Seuraavalla kerralla Lemmy oli jo kiireellä menossa sisälle, ja sitten laitettiinkin takapuomi kiinni, touhusin siinä sillalla kaikenlaista ja sitten laitoin sillan kiinni. No problem. Pressu vielä kiinni, ja hevosten sitominen matkaa varten. Niilo oli ihan normaalilla narulla kiinni, mutta Lemmy laitettiin varmuuden vuoksi molemmilta puolilta kiinni ja vielä kaulapannan kanssa yksi kiinnitys, ettei ainakaan ihan helposti pääse hyppäämään etupuomin päälle.

Yksi...

Kaksi...

Ja kolme, inessiivissä ollaan!


Auto startaten, pieni kierros kylillä ja sitten homma oli tän päivän osalta siinä! Tosin, hevosia purkaessamme ulos trailerista meinasi käydä vanhanaikaisesti; Lemmy oli jo Arskan kanssa ulkona ja Arska avasi mulle ja Niilolle takapuomin niin Lemmy oli siitä jo kovin tulossa uudestaan traileriin! Että ainakaan tällä reissulla ei tullut traumoja!

Joko mennään, me ollaan täällä jo!
Niin että näin ne raskeveo-orit vaan mahtuu samaan traileriin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti