keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Meistä tulee taas vanhempia ja viisaampia (vai tuleeko?)

Tässä hartaasti odotellaan vuodenvaihdetta, sillä vuoden vaihtuessa me hevoset siirrytään aina seuraavaan ikäluokkaan. Sarin täytyy siis taas opetella minkä ikäisiä me ollaan. Se ei muuten muista sitä, ei ikinä jos siltä kysyy... Mä oon aina joku kymmenenvuotias ja muut on sit mitä sattuu. Aika anteeksiantamatonta, josko se tän postauksen jälkeen taas muistais vähän missä mennään.

Aloitetaan siis tärkeimmästä, eli meitsistä. Olen syntynyt vuonna 2003, eli musta tulee ensi vuonna 12-vuotias järjellinen otus. Mitäs mun ensi vuoden suunnitelmiin kuuluu? No, kuulemma ratsastusta  ja ohjasajoa enimmäkseen, ja ihan hiljaa toivon että pääsen taas pitkästä aikaa lempimään vaikka tota Eidaa. Tai edes sitä Rehulan tilan keinovaginaa, ihan sama, kunhan jotain muffinssia sais täräyttää.Sit olis toi Niilo, se on syntynyt vuonna 2010 eli se kääntyy 5-vuotiaaksi. Sen pitäisi kyllä osata jo vaikka ja mitä, mutta kun ei osaa niin ei osaa. Nähtävästi sitä ajetaan ensi vuonna ja Sari kiipee sen selkään taas pitkän tauon jälkeen, katotaan mitä siitäkin tulee!!!Kilmister, eli kotoisasti vaan Lemmy on syntynyt vuonna 2013 eli siitä tulee 2-vuotias riiviö. Sen pitäisi osata käyttäytyä, ihan hirveesti siltä ei siis vaadita ensi vuonna. No, kuulemma jotain ajo-opetuksen alkeita pitäis ottaa päiväjärjestykseen mukaan, mutta paljon on kuulemma kiinni siitä sen peruskäytöksestä. Jos se on ihan mahdoton käsitellä, ei siirrytä vaikeampaan osioon vaan hinkataan perusasioita edelleen. Saas nährä mitä siitäkin tulee.Vip, turhuuksien turhuus, on syntynyt vuonna 2004 eli 11 vuotta tulee mittariin. Vip on tämän tilan ikuisuusprojekti, se pistää niin paljon hanttiin että Sari aina vähän huokailee kun sen kanssa vääntää. Ei suuria odotuksia siis.Eranda, ihan mukiinmenevä neiti syntyi vuonna 2008 eli kääntyy 7-vuotiaaksi. Se olis ratsastusta vaan Ransulla tiedossa.Eida, aah, mun muija, syntyi vuonna 1999 eli herranjumala se on ensi vuonna jo 16-vuotias. Toivottavasti sen lisääntymiskyky ei oo heikentynyt, pitäisi kyllä päästä testaamaan. Eidalle ei alunperinkään asetettu mitään tavoitteita, nää ratsastusjutut on ihan extraa mitä sen kanssa on tehty ja tullaan ehkä jatkossakin tekemään. Eidan suurin tehtävä on näyttää hyvältä, ja sen se kyllä osaa, orihevosen silmä oikein lepää!Sit nää surkuhupaisat suomenhevoset, Raaka-Arska syntyi vuonna 2004 eli se tulee 11-vuotiaaksi. Ratsuhommia vaan lisää, ihme luupää ku ei vielä oo kaikkee oppinut.


Ja viimeisenä senioriosaston edustaja, Mari, joka syntyi vuonna 1997 eli se tulee, hetkinen, pitää ihan helmitaulun avulla laskea, 18-vuotiaaksi. Silläkin vaan ratsastellaan, se taitaa tällä hetkellä olla Sarin terapiaratsu, semmonen jonka kanssa kaikki onnistuu! Toi Arska ei kuulemma aina ihan toimi odotetulla tavalla, joten on se hyvä että pihassa on edes yksi jonka kanssa Sarin ei tarvii itkua vääntää kun tuolla pellolla humputtelee!On meitä vuosilla siunattu, nyt täytyy vaan saada toi Sari muistamaan nää meidän uudet ikäluokat että ei tarvii joka käänteessä sitä hävetä kun ei muista omien hevostensa ikää...

Näistä kopukoista on siis uusi vuosi tehty, oikein hyvää vuotta 2015 kaikille teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti