lauantai 10. elokuuta 2013

On vähän reissattu...

No niin, tässä on ollut vähän kaikenlaista. Torstaina huomasin kauhukseni että Sari pukeutui noihin ratsastushousuihin, eli se tietää yleensä töitä, jollekin meistä. Oli kuulemma mun vuoro, mutta miten kävikään. Eida-rouva päätti ähkyillä torstai-illan kunniaksi joten Sarille se tiesi maastokävelyä tuskaisen Eidan kanssa ja sen jälkeen eläinlääkärin odottelua.
Luonnollisesti Eida parani samantien kun kuuli että Sari soitti eläinkääkärille, joten eläinlääkärin tehtäväksi jäi tilanteen toteaminen, kipulääkitys ja rektaalitutkimus. Ei havaittavia muutoksia, tämä ähky oli taas tämmöinen mikäliemysteeri. No, se ilta ja yö meni sit siinä, ei töitä meille!

Perjantai meni myös osaltani vapaalla, mutta tänään jo aamusta alkaen oli touhua jos jonkinlaista. Ihan ensin Ransu pääsi maastoon ohjasajotreeneihin, Lemmy joutui jäämään Eidan ja Vipin hoitoon tarhaan. Hetken se siinä itki mutsin perään, mutta luojan kiitos rauhoittui sit, en jaksais aina kuunnella sen kitinää.

Sit ihan tosta noin vaan, varoittamatta mut ja Niilo pakattiin Siniseen Enkeliin ja lähdettiin liikkeelle. Tai no, ei meitä nyt ihan hetkessä pakattu, mä muutaman minuutin siinä kyselin että pitääkö tonne todellakin mennä mutta kuulemma ei ollut vaihtoehtoja.




Yllättäen matka kesti vain muutaman minuutin, mentiin tohon naapuriin Laitilan Hevosharrastekeskuksen kentälle ihmettelemään maailman menoa. Niilo pääsi ensin Arskan kanssa sekoilemaan kentälle, pitää kuulemma treenata näyttelyä varten. Sitä touhua kun kattelin ni ihan hyvä että menivät treenaamaan, ja kehotan jatkamaan harjoituksia jatkossakin. On meinaan pikkupoika aika ihmeissään kotipihalta lähdettyään, oli asiaa vähän kaikille ja jarrut kuulemma vähän ruosteessa. Onneks siinä narunjatkona oli Arska, siinä on sentään vähän enemmän elopainoa ku tossa Sarissa.

                                            Tässä Niilo ottaa ensiaskeleita vieraalla kentällä. 



                                         Tässä ne esittää siis käyntiä. 


                                         Ja tässä ravataan.


Niilon palattua autolle ruokailemaan laitettiin mulle satula ja suitset ja lähdettiin sille samalle kentälle. Siinä oli matkalla hevosia tarhoissa, ja jumalauta siihen tuli semmonen ihme friisiläinen ruuna hillumaan. Mun piti sanoa sille useita kertoja paha sana, ja polkea vielä etujaloilla päälle, se ei vaan saatana tajunnut että kuningas on tullut kohteeseen. Ja mikä helvetti semmonen friisiläinen edes on, jos multa kysytään niin kyllä se riisinpoimijalta näyttikin, ihme kuikelo virkkuukoukku, sanon mä. Ei kannata ruveta mulle, massa se on joka ratkaisee.
Kentälle päästyäni rauhoituin sen verran että Sari pääsi selkään ja sit lähdettiin ihmettelemään uusia maisemia. Se kenttä oli niin uusi että hiekkaa oli vielä aika paljon, ja se oli aika raskas askeltaa, ei onneks oltu kauaa, sen verran vaan että testailtiin vähän hallintalaitteita ja Sari totesi että vielä pitkään aikaan ei olla siinä tilanteessa että mun kanssa vois mennä kentälle jossa on muitakin hevosia. Kuulemma hermostun kavereista vielä sen verran että turvallisempaa touhuta yksinään. Fine by me, mun egon lisäksi ei tähän kentälle tosiaan muita kaivatakaan.

Ekat tallustelut uudella kentällä.

 Tässä vähän ravaillaan, mummoravia tietty.




Ja lisää ravia.



 Tässä oli pikku tilanne, kun huomasin että talliin vietiin jotain hevosta, piti vähän siinä selvittää että täällä on senverranisoäijä ettei kannata edes ajatella tänne tulemista!

Pikkutreenin jälkeen tallustelin varsin rauhassa autolle, ja uskokaa tai älkää, en edes kysellyt että pitääkö sinne mennä, arvasin että pääsen kotiin sitä nopeammin mitä rivakammin sinne autoon ryömin.
Kotona oli varsin rentouttavaa päästä piehtaroimaan ja syömään, after ski on parasta!

Loppuun vähän poniagilitya, mä en siis vittu voi tajuta että joku ihan oikeasti vielä treenaa näitä juttuja...

Lahjattomat treenaa ja me vedetään Arskan kaa ihan kylmiltään. Ensin lavan päältä kävely. Check.


Ja sit lavan päälle nousu, pysähdys ja siitä liikkeelle. Piece of cake, repikää siitä shettikset!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti