torstai 14. helmikuuta 2013

Eranda, poikkeuksellinen nuori neiti

Tämä Eranda, tai Ransu niin kun meillä on tapana sitä kutsua on siis ton Sarin ensimmäinen raskeveo-kasvatti. Eti siis oli kantavana semmosta oriista ku Eksport silloin kun Sari sen osti, joten varsan odotteluksihan se alkutaival Etin kanssa meni! Sarilla ei ollut juuri sillä hetkellä "akuuttia tarvetta varsalle" joten kun varsalle ilmaantui ostaja jo ennen sen syntymää, oli myyntipäätöksen tekeminen kohtalaisen helppoa!

Eranda syntyi vuonna 2008, ja toisin kuin Raaka-Arska syntyessään, oli Eranda kaikkea sitä mitä oli toivottukin; tamma, tumma väriltään ja lähes joka jalassa sukka, ja muutenkin kaunista päätä koristi vielä upea piirto! Voiko tilausvarsan toimitus onnistua yhtään tuon paremmin, kysyn vaan?!

Ransu vietti leppoisaa elämää emänsä kanssa aina vieroitukseen asti. Vieroitus sujui hyvin, tosin Ransu oli vieroituksen aikaan sitä mieltä että kyllähän sitä emän kanssa jatketaan samassa aitauksessa, vaikka jotain ihme sähkölankaa siihen väliin onkin viritetty! Pari kertaa Ransu onnistui saamaan itsensä mitä ihmeellisimpiin tilanteisiin hakiessaan kunnioitusta sähköaitaan, ja kyllähän sille on siitä jäänyt pieni vapauden kaipuu. Urbaanilegenda väittää että Ransu olis joskus hypännyt lähes ihmisen korkuisen aidan yli... Hmm, uskoako tota?!

Ransu viihtyi Laitilassa pari vuotta, ja lähti sit omistajansa luokse opiskelemaan ajohevosen hommia. Ihan kivasti sillä siellä menikin, ja osallistuipa se omistajansa esittämänä myös erääseen Hobune 2010-näyttelyynkin!


Kuvat on ottanut Mika Ellfolk


Erinäisistä syistä johtuen Ransu tuli takaisin Laitilaan opiskelemaan ratsuhommien alkeita, ja sillä tiellä se on edelleen! Etin äkillisen poismenon jälkeen Sarille tuli kuningasidea (sille tulee niitä aika huolestuttavan usein) että hän voisi liisata Ransun, noin niinkuin siitostammaksi!

No ei kai siinä mitään, mä ajattelin tietty heti että tadaa, siinä on mulle laatudaami!!!! Jes, kesä 2012 on pelastettu, hyvästi keinosiemennystouhut ja tervetuloa aito ripsipiirakka! Miten väärässä olinkaan, juonia oli nimittäin punottu, mutta niihin liittyi aivan muut oriit kuin minä itse. Nimittäin Suomeen vaan sattumalta oli tulossa eräs pojankloppi nimeltä Koit, joka voisi sillä ohikulkumatkalla kohti pohjoista käydä polkasemassa mm. tota Ransua. Ei jumalauta, voiko ihmiset olla enää julmempia???

En halua puida tätä kyseistä vieraan oriin vierailua tällä kertaa sen enempää, toteanpa vaan että ihan aloittelijan tuurilla se Koit tais saada Ransun ja erään Viirankin vielä tiineeksi. Saatana. 

Tossa vielä Ransun teemabiisi, itse en ymmärrä asiayhteyttä mutta toi Sari näkee tässä jotain samaa Ransun kanssa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti