tiistai 1. tammikuuta 2013

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

No ei kai, vitsivitsi. Ei meidän hevosten kanssa voi mitään pettymyksiä kohdata, sillä elämä hevosenomistajana on yhtä juhlaa ja ruusuilla tanssimista, vai mitä?!

Tulin vaan sen verran kertomaan, että vuodenvaihteesta selvittiin ehjin nahoin.

Valitettavasti vuodenvaihteesta ei saatu kuvia, täällä nimittäin satoi aivan koko päivän ja nyt tuntuukin että lähes kaikki lumet on sulanut pois. Toivottavasti se talvi tulee vielä takaisin, se oli meinaan tosi lyhyt jos tästä alkaa jo kevät...

Täällä oli kuulemma parhaat ilotulitukset ikinä, tossa vastapäisellä pellolla oli varsinainen ilotuliteshow, jota osa hevosista seurasi ulkoa ja me kallisarvoisemmat seurasimme tallista sisältä.

Minä itse, Niilo ja Ransu tulimme sisälle talliin noin puoli kymmenen aikoihin, ja tähän mennessä olimme saaneet jo seurata ilotulituksia ja räjähteitä jo jonkin aikaa. Itse lähinnä ärsyynnyin moisista turhakkeista, Ransu tais olla vähän jännittynyt, Niilo oli oma hölmö itsensä.

Eida ja Vip ottivat rennosti, lähinnä keskittyivät syömiseen, ja suomenhevosista Arska oli vähän jännittynyt, ei oikeen ruoka maistunut puolenyön aikaan. Muut söivät sit senkin edestä!

Meillä ei vuodenvaihteen juhlintaan liity mitään ihmeitä, rutiinit pidetään samanlaisina kuin muinakin päivinä, ainoa poikkeus on se että illalla emme saa väkirehuannoksia, sillä jos ja kun kuitenkin joku meistä jännittää jonkin verran, niin ei työnnetä sinne kramppaavaan masuun hirveästi mitään muuta kuin heinää. Ja sopiihan se, nyt siis tämän yhden kerran vuodessa! Onneksi tänään normaali iltaruokarutiini taas jatkuu.

Ruoasta tulikin mieleeni keskustelu jonka kuulin tuossa eräänä päivänä. Nimittäin keskusteluun liittyi minun ylväs olemukseni, ja nimenomaan oltiin vähän huolissaan koska olen kuulemma vähän lihonut... Siis mitä, eikö hevosessa pidäkin olla luontaista pyöreyttä???

No kuulemma talvella sitä luontaista pyöreyttä ei tarvitsisi olla niin paljon kuin kesällä. Höh, ne ei kyllä nyt tajua että tämmösen orihevosen nimenomaan pitää talvella kasvattaa sitä massaa, sillä kyllä te tiedätte mitä kevät ja kesä tarkoittaa tämmösen jalostusoriin elämässä. Pelkkää pörhistelyä, patsastelua ja postaamista. Kun ikinä ei tiedä mikä tammoista on se meitsin kesäheila, niin pitäähän sitä kaikille vähän ehdotella. Ja siinä touhussa jos missä sitä energiaa kuluu niin paljon että helposti tämmönen viriili orimies pääsee laihtumaan liikaakin. Niin että pitäkää lihomismielipiteenne ominanne, otetaan vaikka lähiaikoina muutamia mittauksia ja kuvia, saatte itse sit vetää johtopäätöksenne siitä ollaanko sitä nyt niin kovin lihavia kuitenkaan.

Ja nähtävästi näitä ratsunhommia joutuu jatkossa sen verran tekemään, että ehkä se läski (jota ei siis ole) siitä sit lähtee sulamaan...

Törkeetä hevosarvon alentamista sanon mä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti