maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vaiheilua

Lemmy on varsa. Toki se on jo mun laskujen mukaan 2-vuotias, mutta kuulemma varsa vielä.

Lemmy on aina tykännyt läheisyydestä.


Varsoilla on kaikenlaisia vaiheita, yleensä ne vaiheet ei ole ihmisten mielestä kovinkaan miellyttäviä.

Lemmylläkin oli joskus 2-viikkoisena  vaihe jolloin se oli tosi kiva ja aika kiltti. Huom, aika. Sen jälkeen elämä sen kanssa on ollut yhtä tuskaa, oon tästä aitiopaikalta meinaan päässyt seuraamaan kun se välillä riepottaa tota Saria aika urakalla! Hahaa!

Mitäs kaikkia vaiheita näillä varsoilla onkaan? Ja mitä kuuluu tehdä, kun varsalla on...

Enhaluaseistäsidottuna-vaihe
No, ei auta muu ku totuttaa varsa sidottuna seisomiseen, meillä käytetään yhden narun tekniikkaa. Joskus ruoka auttaa, eli heinäkärry nenän eteen ja totutellaan. Kun varsa on tähän tottunut, voi heinäkärryn jättää pois, toki tämä saattaa aiheuttaa epämääräistä pyörimistä ja kuopimista ja kaikenlaisia sirkusliikkeitä.
Tämä vaihe vaan pitää sietää, se menee kyllä ohi. Lemmyllä ei ole mennyt ihan vielä ohi, paikallaan seisominen on aika myrkkyä vielä.

Enhaluaettämuatalutetaanriimusta-vaihe
Tässä vaiheessa varsa luultavasti repii ja ravistaa päätään aina kun talutetaan riimusta, joskus auttaa se että talutetaan hetki riimunnarusta, joskus tämäkään ei auta. Lemmyllä oli aika vahva vaihe tuossa viime vuonna, kaikki taluttamiseen viittaava oli aika perseestä.
Ei auta muuta kun jatkaa talutusharjoituksia, kai tämäkin vaihe menee ohi!

Enhaluaettämuatalutetaanyhtäänmistään-vaihe
Kts edellinen vaihe. Menee ohi joskus.

Enhaluaedetä-vaihe
Tunnetaan myös saatanan aasi-vaiheena. Totaalinen stoppi ihan missä tahansa kohtaa, liikkuu juuri silloin kun itse tahtoo, kaula kyllä venyy mutta jalat ei liiku. Tämäkin vaihe täällä on eletty, nyt ollaan kuulemma jo voiton puolella.

Enhaluanostaakavioita-vaihe
Tämä vaihe on onneksi täällä jo ohitettu, nyt on enää semmoista satunnaista jalan vatkaamista havaittavissa.

Haluanpurraihankaikkea-vaihe
Riimu, naru, kaikki hevoset, joskus jopa ihmiset, kaikkeen ne pikkunaskalihampaat osuvatkin. Vaihe on päällä.

Haluansohiaetujaloillani-vaihe
Ikävä (ihmisten kannalta siis) vaihe, joka on Lemmyllä tämän hetken bravuuri. Tähän kun lisää äärettömän kehittyneen reaktionopeuden, on etujalkoja syytä vähän varoa! Tää vaihe menee ohi, mutta on erittäin tärkeää että ihminen ei välitä siitä, varsat kyllä ajan myötä tajuu että ei siitä huitomisesta oo mitään hyötyä!


Haluanpoistuatalutuksesta-vaihe
Viime vuosi oli paha. Kun tämmöinen vaihe iskee päälle, vaihdetaan yleensä taluttajaa, ja toi Arska ottaa tilanteen haltuun kunnes pahin vaihe on ohi. Lemmy on päässyt Sarilta ainakin kaksi kertaa karkuun, ja siinäkin on kaksi liikaa.

Luulenolevanisuurijamahtavaori-vaihe
Tällä hetkellä Lemmylle on noussu vähän kusi päähän, sillä nyt se näyttää jo isottelevan Niilollekin...Ja tolle Arskalle se on tosi ärsyttävä juuri nyt, Sarin kiusaamisen se on jättänyt jo vähän vähemmälle.

Jäänainakiinnikarsinaanpiehtaroidessani-vaihe
Huoh, ei ole päivää jolloin Lemmy ei olisi piehtaroinut itseään kiinni seinään. Sari on aika mestari jo kiskomaan sitä sieltä ylös, mutta kyllä se kuulemma ihan työstä käy. Nykyään Lemmy on jo tajunnut että karsinassa voi piehtaroida vähän iisimmin, eikä ole jäänyt kiinni ainakaan muutamaan viikkoon.Osaanollayllättävänpätevä-vaihe
Aina silloin tällöin toi Lemmy yllättää meidät kaikki nopealla oppimisellaan. Niinku nyt tässä videossa, tää on ehkä toinen tai kolmas kerta kun sitä juoksutetaan.

Ja tässä videossa se on ihan kohtalaisen pätevä ohjasajoa opetellessaan.


Olen tässä aitiopaikalta päässyt seuraamaan erinäisten varsojen vaiheilua, ja näyttää siltä että nää varsojen vaiheilut helpottaa siinä 5 ikävuoden paikkeilla! Että onnea vaan Sari Lemmyn kanssa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti