tiistai 17. maaliskuuta 2015

Hartmanin Asko, meidän idoli

Kuten tuli todettua, meidän pihan porukka lepäili lauantaina ja eräät toiset kylmäverihevoset paiskivat hommia meidänkin edestä.

Tuossa lähistöllä, Eurajoella vietettiin metsätyöpäivää, ja siellä oli näytillä myös hevosmetsurin hommat, kaikenmaailman haketusnäytösten ohella. No sinnehän Sari ja Arska kipitti, hevosia silittelemään.

Paikalla hevosmetsuriosuutta esitteli Työhevospalvelu Asko Hartman, hevostensa Valkon ja Sakken kanssa.

Kyllä ihan vanhan työhevosaihion sydäntä lämmittää kun tuollaista kunnon hevostyötä pääsee näkemään, on se vaan sitä ainoota oikeeta työtä. Mä en niin noista ratsunhommista välitä, vaikka toki nekin työt teen, mutta on se vaan niin että hevonen tuntee elävänsä vasta havupuiden keskellä, työvaljaissa ja tukkia kiskomassa.

Hartmanin Askon touhu oli puhdasta hevosmiestaitoa, hevoset tottelivat pienintäkin käskyä ja olivat kaikinpuolin tyytyväisen oloisia duuniinsa. Mikäs siinä kun väliajalla sai nauttia auringon lämmittävistä säteistä, muutamasta ruohotupsusta ja innokkaiden ihmisten rapsutuksista. Tosiasiassa metsällä ei paljon ylimääräistä väkeä ole rapsuttamassa, joten pitihän siitä nyt yleisötilaisuudessa nauttia oikeen kunnolla!

Sari harmitteli kun meillä ei oo valjaita talossa, olis kuulemma niin kova polte päästä metsään opiskelemaan metsähommia. Kyllä meitsikin vähän sitä jo odottelee, mutta ehkä vielä tämän vuoden puolella semmoiset kunnon valjaat meille tiensä löytää. Mulle kuulemma sopii Tärnsjön työvaljaat, kokoa 5. Niilolle ei ole valjaita vielä sovitettu, mutta oletettavasti sillä längen koko on 6 tai jopa 7. Saas nähdä milloin postipoika kolkuttelee ovea ison Tärsnjö-paketin kanssa!

Nautiskellaanpa hetki kuvista ja videoista joita teille tarjoaa Työhevospalvelu Asko Hartman, jota Team Valmet suosittelee lämpimästi!



Tulevaisuuden hevosmetsuri?

Rangat ryskyen metsään

Kuorman tekoa ja odottelua

Kuorman purku ja odottelua

Komea valjakko!


Uutta kuormaa tekemään

Ja taas odottelua, ja metsän antimista nauttimista


Pakolliset PR-hommat

Pakollinen Äijät-kuva

Melkein sammuneet työläiset


Vinssi

Koura



Saha

Tauon paikka


Jalkakalustoa




The mainos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti