maanantai 22. heinäkuuta 2013

Lapsellista lastausta

Johan on aika taas kulunut, eikä toi Sari oo kyennyt tuottamaan mitään järkevää sisältöä mun vaivalla ylläpitämään blogiin! Se on ollu kesälomalla, eikä lomapäiviä kuulemma parane hukata koneella istumiseen... Se on sit kiusannut meitä hevosia jonkin verran, yrittänyt epätoivoisesti siivota meidän tarhoja ja vaan ollut ja rentoutunut. No, annettakaan sille anteeksi tämä muutaman viikon lomahairahdus, onneks arki koittaa kohta!

Tänään oli vuorossa Lemmyn ensimmäiset lastausharjoitukset. Ne tehdään allaolevalla tavalla, pitkän kaavan mukaan aina kun on kyseessä varsa. Tässä tapauksessa piti emääkin vähän totutella traileriin sillä hän on matkustanut aika vähän, eikä siis juokse suoraan traileriin innosta hihkuen! Ransu kyllä oli ihan järkevä, ja Lemmy nyt oli Lemmy...

Tämä kuva piti kuulemma tähän laittaa, kun Sari (kyllä, nainen ratissa) onnistui vain pieni hiki otsalla saamaan trailerin ujutettua tuohon tolppien väliin! Että on sit todistusaineistoa kun Arska tulee kotiin, kun ei se muuten usko....
Niin eli meillä ajetaan traileri tuohon mun aitauksen portille niin että traileri peittää porttiaukon kokonaan, joten hevoset ei pääse portista ulos, vaan traileri on ainoa vaihtoehto. Tarhan toisessa päässä on luonnollisesti myös portti josta ne hevoset sinne tarhaan laitetaan, tää tarha on joskus suunniteltu juuri näitä tilanteita varten.

 

Tässä ensin vähän ihmetellään traileria ja löydetään sieltä porkkanoita! Ei hullumpi paikka ollenkaan. 




Tässä ekat tärisevin jaloin otetut askeleet trailerissa, huh huh vielä vähän arveluttaa...


Lemmyllä meni tässä vaiheessa luonnollisesti hermot ja se yritti murtautua ulos aitauksesta.


Itse lastaussilta on Lemmylle vielä vähän vieras käsite, se vaatii siis lisää harjoittelua, luultavasti se joutuu kävelemään jonkun pressun päällä tottuakseen siihen. Tai sit vaan loputtomat lastausharjoitukset ajaa saman asian!


Tässä sitä vaan hengaillaan mutsin kaa trailerissa, me ollaan tämmösiä maailmanmatkaajia!


Lahjattomat treenaa, menee jo niin näppärästi että!


Ja sitten vähän lapsen kärsivällisyyttä, Lemmyä alko vähän harmittamaan kun Ransu vaan söi ja söi ja söi eikö tullut pois trailerista ollenkaan... " Mä revin tän trailerin tuhannen palasiksi ellei homma ala edistyä!"

Ihan kivasti päättyi traileriharjoitukset tältä ekalta päivältä, traileri oli niin kiva paikka että siellä oltiin jo ihan ku kotonaan!

Jostain ihme syystä Sari sai kuningasidean että hän antaa mun ja Vipin tutustua myös traileriin näin vapaana. En käsitä miks meitä pitää kiusata näin, kun mennään kuitenkin ihan sujuvasti traileriin talutettuna... Itse asiassa, meidän kummankin mielestä traileri oli suht pelottava kapistus näin vapaan hevosen näkökulmasta katsottuna.

 On se vaan pelottava kapistus! Teimme Sarin kanssa ihan normaaleja lastausharjoituksia, siis taluttaen sisään ja ulos, ne mä osaan!

Ihan samalla tavalla se Vip hermostui moisesta vapaana vaeltelevasta trailerista! Ja samat harjoitukset hänkin sai osakseen tämän jälkeen, ja onnistui niissä ihan mukiinmenevästi!


Kyllä mä sanon että kesäpäivän ainoa oikea aktiviteetti on tämä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti