torstai 25. heinäkuuta 2013

Sairas satula...

Jo on aikoihin eletty, löytyi ainakin kohtalaisesti sopiva satula sekä Vipille että Eidalle!!! Sari oli raahannut lähes kaikki Satula.comin leveimmät satulat kotiin ja sovitukseen, mutta aina niitä palauttaessa käytiin sama keskustelu: " ei sovi, liian kapea" , "en usko, eihän tommonen satula voi olla kenellekään liian kapea" "no kyllä se vaan voi, et oo tainnut nähdä näitä hevosia"

Viimeisenä oljenkortena Sari otti Wintec Wide satulan sovitukseen, siinä oli valmiina valkoinen kaari, mutta kokemuksesta oppineena Sari otti mukaan 2 kaikista leveintä vaihtokaarta. Ensimmäisenä testattiin 2.leveintä kaarta, ja siinä oltiin jo tosi lähellä hyvää leveyttä. Eilen vaihdettiin vielä levein mahdollinen kaari, ja sehän oli ihan bueno! Täytyy kyllä sanoa että nyt alkaa satula näyttää jo liian leveältä, eihän toi oo enää edes satulan mallinen!!!!

Siinä on satulaa kerrakseen, Takkukin tuli oikeen ihmettelemään että eihän noin leveetä satulaa oo täällä ennen nähty!Vipillähän on ollut suuria haasteita satulan (tai minkä tahansa hökötyksen) laittamisessa selkään, se kun tuntuu pelkäävän sitä tilannetta ihan tosissaan. No Sari on hyvää hyvyyttään ottanut asiat tosi rauhallisesti sen kanssa, ja nyt näyttää siltä että hän on jopa ollut liian "kiltti" Vipille. Tuossa eräänä päivänä nimittäin tuli Sarin kaveri käymään, joka ei uskonut että Vip voi pelätä niin paljon ja hups vaan, laittoi sille satulan selkään!!! Siis mitä ihmettä! Ja teki sitä sit ihan urakalla, suorastaan heitteli sitä satulaa selkään useita kertoja eikä Vip ollut milläänsäkään!!! Sari on siis ollut liian varovainen, totesivat he analysoituaan tilannetta hetken. Satulavyö oli luonnollisesti liian lyhyt, joten ihan kunnolla ei satulavyötä saatu kiinni mutta nyt on sekin tilanne korjattu.
Eida ei mitenkään erityisesti tilannetta jännitä, kun hänellä ei ole vastaavia tilanteita muistissa, toisin kuin Vipillä. Eri asia onkin se että koska sinne Eidan selkään kiivetään.... Se varmaan vaatii ihan oman postauksen, ja henkivakuutuksen tarkistuksen.

Sitä ollaan niin ratsua että...Eilen  Sari sit kävi Vipin selässä ihan vaan kokeilemassa miten Vip suhtautuu ratsastajaan, ja hyvinhän se meni. Vip oli karsinassa jossa Sari sinne selkään kiipes, ja  siinä se ihmetteli hetken ennen kun tuli alas selästä. Tästä on kuulemma hyvä jatkaa. Muistan omankin ratsunuran alkuaskeleet, noilla samoilla keinoilla muakin yritettiin totuttaa satulaan ja ratsastajaan, aikaahan se vei mutta tässä nyt ollaan, no problems!

Ja kaiken lisäksi Sari laittoi satulan vielä Eidankin selkään, ja nousi jalustimelle seisomaan ja nojaili siihen satulaan. Eida otti tilanteen tosi rennosti, vaikka Sari ajatteli että Eidan selkään kiipeäminen ei ole ihan tän vuoden juttu.  Mutta ehkä kuitenkin, jos rouvan mieli pysyy vakaana.


Eida oli muutenkin varsin luottavainen eilen, antoi Sarin vuolla etukaviotkin aivan helposti. Eida ei ole joutunut elämänsä aikana montaa kertaa kengittäjän käsittelyyn, ja nekin kerrat on ollut huumattuna, joten se että Eida antaa vuolla kavioita ilman huumausaineita on ihan iso juttu! On se vaan hyvä muija!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti