sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Soodaa, suoleen, for real???

Kyllä nyt on maailmankirjat sekaisin, kaikessa ruokintakriiseilyssään toi Sari on päättänyt syöttää meille ruokasoodaa.

Kuulitte oikein, ruokasoodaa.

Tässä on nyt ollut jonkinlaista ruokintakriisiä päällä jo pidemmän aikaa.

Heinä on ollut huonohkoa. Heinäntoimittaja on nyt vaihdettu, ja tällä hetkellä näyttää sen suhteen oikein hyvältä. Jopa meitsi meinaan jätti välillä heinää syömättä, kun se ei ollut ihan priimaa. Nyt imuroidaan taas kaikki mitä meille annetaan.

Ja sitten on toi ikuinen ruokinnallinen murheenkryyni Niilo. Sillä on ollut hiekkaa vatsassa jo 2-vuotiaasta lähtien, sitä on kyllä saatu sieltä pois, mutta puolen vuoden välein se vaatii psylliumia pysyäkseen kunnossa. Nyt viimeinen keikka veti Niilon niin laihaksi että sitä on täällä surkuteltu ja koitettu lihottaa. Huono heinä ei varsinaisesti auttanut asiaa. Niilolta on nyt jätetty kaura pois kokonaan, ja näyttäisi siltä että se on ollut hyvä ratkaisu. Valkuaisen saanti on turvattu, mutta energiaa Niilo saa nyt sekä öljystä että Krafftin Energi Plussasta, saas nähdä miten pitkälle tämä kombo tehoaa. Progut on luonnollisesti mukana ruokinnassa Niilon yltiöherkän vatsan vuoksi.

On meillä tietysti toinenkin ruokinnallinen haastetapaus, Lemmy meinaan. Sillä on nyt ollut maha sekaisin jo jonkin aikaa, sekin on vetänyt psylliumia, mutta ihan toivottua tulosta ei sillä saatu, joten tällä hetkellä sillä on päällä ruokasoodakuuri, jotta saadaan suoliston ph-arvo taas kohdilleen ja sen jälkeen mietitään sen kanssa ruokintajuttuja tarkemmin. Tosin sekin on jo jättänyt kauran pois, ja energialähdettä ei ole vielä keksitty, toistaiseksi mennään pelkällä valkuaislisällä ja tietty progutilla.

Sen mä vaan sanon että on noi vaikeita, mulle riittää heinä ja kaura, tosin talvella saan melassileikettä ja vähän valkuaista, mutta ilmankin pärjäisin, kattokaas kun meitsi on tehty kestämään!

Nää nykynuoret on niin hauraita, kas kun eivät kaadu vähän kovemmassa tuulessa...

Toista se oli ennen, miehetkin oli rautaa...


TeräsvatsaValmet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti