tiistai 13. tammikuuta 2015

Todellista hevosvoimaa

Kyllä nyt ollaan herkän äärellä.

Työhevosen sielua aina lämmittää jos ja kun joku ymmärtää sitä vanhaa kunnon työhevoskulttuuria. Olette varmasti kyllästymiseen asti kuunnelleet meuhkaamistani työhevoskulttuurista, meidän rotuisten ja tyyppisten hevosten oikeasta käyttötavasta, joka ei suinkaan siis ole ratsastus, jos olette jostain saaneet semmoisen käsityksen! Kyllä se on kaikki hevosella tehtävät maatilan työt joita varten meidät oikeasti on jalostettu, ja todellakin toivon että kykymme pidetään suuren kansan tiedossa nyt ja tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä allekirjoittaneen huoli työhevoskykyjemme ylläpitämisen osalta on suurehko, olettehan varmasti itsekin todenneet että meitsi ja muut tällä tilalla asuvat kolleegani ovat entistä useammin satulan alla kuin valjaissa. Asiaa tarkemmin tiedusteltuani, sain Sarilta vastauksen että tällä hetkellä talossa ei ole valjaita, joten nyt leikitään satulaleikkejä ja kun valjaat saadaan hankittua, palataan juurillemme ja oikeiden töiden pariin.

Huh, olipa helpottava tieto! Metsässä on kuulemma puuta kotiin raahattavaksi mielin määrin, ja jokainen myrskytuuli kaataa niitä lisää, joten harjoituskappaleista ei tule olemaan puutetta!

Kaiken tämän meuhkaamisen jälkeen kutsun teidät kaikki katsomaan oheisen dokumentin, jossa tämä työhevoskulttuuri saa vihdoinkin ansaitsemaansa arvostusta!

Todellista hevosvoimaa

Ainoa mietityttämään jäänyt asia; jostain syystä Eestin Raskasvetohevonen on kyseisestä dokumentista unohtunut... No, kaipa meidät esitellään kakkososassa!

Dear Martin Clunes, if you need really breathtaking drafthorses to show on your next documentary, don`t hesitate to contact me.

Yours truly, Valmet, Estonian Heavydrafthorse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti