sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Viikonlopun sankarit

Pölö-Arska, Juoppo-Niilo, Mukava-Lemmy, Läski-Vip, Super-Eida, Rauha-Ransu ja Huippu-Valmet.

Tämmösiä lempinimiä me tänä viikonloppuna ansaittiin.

Pölo-Arska sai lempinimensä jo perjantaina, kun Sari lähti sen kanssa maastoon ja Arska kohtasi valtavan haasteen. Tienristeyksestä mentiinkin eri suuntaan kuin normaalisti. Tämähän oli Arskalle ja hänen olemattomalle itsetunnolleen liikaa, ja Arska suoritti bravuurinsa, pystyynhyppy-180 asteen käännös-pukki -sarjan vaatimattomat 27 kertaa. Sarilla oli aikaa laskea ne kaikki, siinä kun meni tovin ennen kuin Arska uskaltautui uusille reiteille. Sen jälkeen kaikki menikin varsin mukavasti, ja tallille tuli tyytyväisen näköinen ratsukko.

Erikoista tässä oli se, että tänään samalla maastolenkillä Arska teki bravuurinsa tasan yhden kerran! Että se oppi kerrasta!

Juoppo-Niilo ansaitsi tittelinsä lauantaina, kun Sari läheti ohjasajotreeneihin maastoon, ja oli unohtanut juottaa Niilon ennen treenejä. No, siinäpä meni tovi kun Niilo tyhjenteli tielle muodostuneita vesilammikoita.

Oli kuulemma mukava reissu muuten, Niilo oli oikein reipas ja osasi valita oikeat reitit ja eteni reippaasti. Sarin pitää vaan kävellä Niilon sivulla, sillä suoraan takaa kävellessä hän ei kuulemma näe mihin mennään, väittää että Niilo on liian iso...

Lemmy sai koeajaa uudet suitset. Hän sai Certinon vanhat Tärnsjö-suitset, ettei tarvii enää häpeillen käyttää jotain käytettyjä ratsusuitsia. Tiedä sitten johtuiko se noista suitsista, mutta Lemmy oli erityisen fiksusti maastokävelyllä. Ja se oli itseasiassa eka maastoreissu jossa Lemmyä talutettiin kuolaimista, että tuli nyt sekin testattua.

Läski-Vippiä ei tarvinne paljon selitellä, se levis ihan muodottomaksi kun oli poikien kanssa vapaalla heinällä. Nyt se saakin nauttia kunnon power-walkeista, joissa sykkeet nostetaan reippaalla puolen tunnin kävelyllä mahdollisimman ylös. Josko se läski lähtis siitä sulamaan.

Super-Eida oli tänään maastossa ohjas-ajotreenissä, ja oikeen työvaljaat päällä paineli menemään. Mä kattelin ylpeenä kun se meni niin taitavasti, siitä saattaa joskus vielä tulla oikea työhevonen! Kukapa olisi uskonut!! Toivottavasti tästäkin ihmeestä saadaan lähiaikoina kuvia!

Ransu oli tänään varsin rauhallinen aamulenkillä, jonka Sari teki yhdessä Demin kanssa. Ransu on joutunut pitämään vähän lomaa ratsun treeneistä, kun sille tuli aika iso haava anturaan, jota on nyt paranneltu ja pikkuhiljaa se alkaa olla siinä kunnossa että treenit voi taas jatkua. Tästä on tulossa oma juttunsa jahka aineistoa on kasassa tarpeeksi.

Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, meitsi, Huippu-Valmet! Mä testasin jo eilen uutta, Arskan tekemään laahaa, eli puiset aisat jotka on takaa yhdistetty poikkipuulla, joilla siis harjoitellaan varsinaista aisojen kanssa ajoa. Mä olisin ollut jo eilen ihan valmis painelemaan laaha perässä vaikka Laitilan keskustaan asti, mutta Sari paskahousuna ei uskaltanut liikuttaa mua ku muutaman metrin ja sit jo lopetettiin. Höh, just ku meitsi alkoi lämmetä.

Onneksi tänään Arska oli kotona, ja tuli kaveriksi niin Sarikin uskaltautui lähtemään laaha perässä maastoon. Kato meitsi hoitaa, tuu vaan perässä! Vihdoinkin nää hommat alkaa tuntua vähän työnteolta, on sitä jo odotettukin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti