torstai 3. heinäkuuta 2014

Lopeta löysäily ja ryhdy töihin!!!

Tämä ilta meni leppoisasti ohjasajon parissa. Valmet ja Vip pääsivät hommiin, ja kyllä he hommia tekivätkin. Tosin, vasta sitten kun itse tajusin sitä niiltä pyytää. Ei se ohjasajo ole yhtään sen ihmeempää kuin ratsastus, ihan samalla tavalla pitää tietty vaatimustaso säilyttää. Ohjasajossa se on ehkä vielä tärkeämpää, kun et pääse ihan hevosen "iholle" vaikuttamaan.

Valmet opetti mulle tänään sen vaikuttamisen ja vaikuttamatta jättämisen eron, ja se oli valtava!

No mutta, otetaanpa alkuun muutamia kuvia kun sain kamerankin raahattua mukaan, kerrankin!Aina yhtä motivoituneena lähdössä töihin!
Alla olevan kuvan erikoinen kuvakulma on seurausta kameran testauksesta, sillä jouduin ottamaan kuvat "mututuntumalla", kameran roikkuessa kaulallani kun noita apukäsiä ei tullut mukaan! Tässä siis vielä vähän haetaan oikeaa kuvakulmaa!!!

Pellolle aloittelin ensin vapaalla käynnillä, siis ihan taluttaen ja sen jälkeen aloitin työskentelyn isolla ympyrällä, ensin käynnissä, käynnin laatua parantaen ja käännöksiä tehden. Sama juttu toiseenkin suuntaan, ja pikku levon jälkeen jatkoin ravityötä. Tässä vaiheessa Valmet vaan löntysteli eteenpäin, ja ajattelinkin että tässäkö tää nyt oli...

Tosin, tässä mummoravissa on helppo ottaa kuvia, niitä tulikin otettua useita, mutta vain harvoissa oli osunut hevonenkin siihen kuvaan! Tämä on siis yksi harvoista kuvista joissa hevonenkin on edustettuna!

Jotain tapahtui pikku lepotauon jälkeen, siis omassa päässäni. Aloin työskentelemään siirtymiä, ja otin ohjat lyhyelle, siten että olin todella lähellä hevosta. Vaadin siirtymissä ylöspäin napakkaa reaktiota apuihini, ja Valmet keräsi mahansa ylös, nosti jalkojaan ihan eri tavalla ja wau, mitä liikettä sieltä tuli!!! Kuitenkin koko ajan täysin kuulolla, ja kokosi itseään ihan mukavasti! Sain näin lähietäisyydeltä työstettyä myös laukat, ja laukassa Valmet oli niin koottuna että sain käveltyä (tosin reippaasti) sen vierellä hevosen laukatessa! Upeaa, olipa hyvä että tajusin itse myös alkaa vaatia hevoseltakin vähän duunia!

Tässä kohtaa haluan kiittää näin mukavasti toimivasta ajohevosesta Saijaa ja Suvia.
Suuren työn olette aikanaan tehneet, näin kuuliaisen hevosen kanssa on mukava toimia, ja teen parhaani parantaakseni hevosen ajettavuutta entisestään! 


Loppukäyntien jälkeen hevonen oli varsin tyytyväisen oloinen, ja kertoi kyllä kaikille kavereille että töissä ollaan oltu!
Valmetin jälkeen oli Vipin vuoro loistaa ohjasajon tähtenä!

En ottanut kameraa mukaan, kun muistin että Vipin kanssa pitää olla aika tarkkana, se on vielä vähän eri mieltä kanssani kulkusuunnasta ja vauhdista, ja silloin on tärkeää reagoida nopeasti. Muutaman kerran Vip väläytteli pukkejaan iloisesti, mutta varsin nopeasti päästiin hyvään työskentelyfiilikseen. Vipillä on aika paljon ripeämpi askel kuin Valmetilla, joten eteenpäinpyrkimyksen kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana. Ainoa asia jota Vip tekee on harjoituksen päättäminen ennen aikojaan. Tähän pitää puuttua nopeasti!

Lopussa vielä kierrettiin koko pelto, ja toisessa päässä peltoa Vip sai päähänsä että nytpä tää riitti ja lähti (tai siis yritti) kuin nato-ohjus. Sain hevosen pysäytettyä yhdellä ohjalla, ja Vip näppärästi paketoi itsensä kiertäen ajo-ohjat ympärilleen ja siinä sitten tuijotimme toisiamme! Vapautin pienen hevosen paketistaan, jatkoimme hetken vielä pelottavassa päädyssä ja näin Vip oli myös valmis tämän päivän osalta.

Molempien hevosten kanssa ohjasajoon menee aikaa se 45 minuuttia, alku- ja loppukäynnit mukaanluettuina.

Hyvää työtä pojat!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti