tiistai 23. lokakuuta 2012

Läsi-Lasse, helmi hevoseksi.

No niin, pakko taas hehkuttaa muita kuin itseään, mutta kuulemma kun kaikki muut hevoset on käyty läpi, saan taas kirjoittaa itsestäni mielin määrin! Joten menköön sitten...

Omppu osoittautui niin miellyttäväksi hevoseksi, että kun Sarille tarjoutui tilaisuus ostaa toinen hevonen, se ei epäröinyt hetkeäkään kun kohdalle osui Ompun velipuoli, Läsi-Lasse. Lapa oli ravuriuraakin kokeillut, ja Sarin ostaessa sen se oli satulaan totutettu ja muutamia kertoja oli sillä ratsastatettu, mutta hyvin raaka kapistus siis.
Harvinaista kyllä, Sari kävi Lapan selässä ostoreissulla ja silloin jo hän tiesi että siinä hevosessa on kuulemma sitä harvinaista laatua! (Kyllä, juuri sitä samaa laatua jota meikäläisessäkin!)

Läsi-Lasse tuli kotiin erään suomenhevostamma Marin kanssa (joka saa ihan omankin postauksen vielä) ja siitä alkoi arki Laitilassa 3 suomenhevosen kanssa. Tosin välillä 1 hevosista oli Turussa ihan kunnon täysihoitotallissa, jotta treenaus olisi mahdollisimman tehokasta!

Lapa oppi kaiken ratsuhommissa tarvittavan todella nopeasti, ja ei aikaakaan kun havaittiin sen myös hyppäävän erityisen hyvin! Tästä liiallisesta laadusta hermostuneena Sari päätti antaa Lapan kaverilleen kisakäyttöön, sillä hän totesi että Lapan lahjat menevät hukkaan täällä Laitilan metsissä rämpiessä! Hyvä oli päätös, hevosta pidettiin kuin kukkaa kämmenellä ja Lapa niitti kilpailumenestystä koulu-, este-, ja kenttäratsastuksessa!

Läsi-Lasse toimi siis useita vuosia kisahevosena mutta viime vuosina sille tuli pientä mystistä vaivaa etujalkaan, joka paikallistettin aika myöhäisessä vaiheessa ja silloin hoidon teho ei ollut enää paras mahdollinen. Lapa palasi vuonna 2011 takaisin kotiin rymyreissuiltaan, ja ihastutti ihmisiä vielä täällä Laitilassa kunnes kesällä kompuroi etujaloillaan niin pahasti että hevosen lopetus oli paras ja ainoa vaihtoehto.

Hieno hevonen lähti hienossa kunnossa viimeiselle matkalleen, jätti jälkeensä vain ja ainoastaan hyviä muistoja!!!

Läsi-Lassesta ei Sarille ole montaa kuvaa  kertynyt, mutta Sukupostista pääsette näkemään muutamia laadukkaita otoksia, olkaa hyvät!

http://www.sukuposti.net/hevoset/lasi-lasse/140816

Lapan kotiinpaluu ja tutustumista Er-hevosiin, kuvassa myös Vip ja Niilo.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti