maanantai 24. helmikuuta 2014

Meidän tilan aakkoset; I

I = Iisakin kirkko

Siis what, miten ihmeessä Iisakin kirkko liittyy tilaamme? Ei me nyt niin uskovaisia sentään olla!
No, ei se itse kirkko vaan se ikuisuusprojektiin viittaava sanonta, eli rakennetaan kuin Iisakin kirkkoa.
Ohessa vähän Wikipediaa aiheesta:

Iisakinkirkko

Iisakinkirkko
(Исаакиевский собор
Isaakijevski sobor)
Saint Isaac's Cathedral in SPB.jpeg
Rakennustyyppi kirkkorakennus
Valmistumisvuosi 1858
Suunnittelija Auguste Ricard de Montferrand
Julkisivumateriaali kivi
Korkeus 101,5 m
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Kirkon pääalttarin kuninkaanovet. Ovien välissä näkyy alttari-ikoni -lasimaalaus

Arkkitehti Montferrand ikuistettuna päätykolmion reliefissä.
Iisakinkirkko (ven. Исаакиевский собор, Isaakijevski sobor) on Pietarin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Ortodoksisen Iisakinkirkon rakentaminen kesti neljäkymmentä vuotta 18181858, mistä suomen kieleen on jäänyt ikuisuushanketta tarkoittava ilmaisu: ”rakennetaan kuin Iisakinkirkkoa”. Kirkolla oli aikoinaan katedraalin asema.
Iisakinkirkko on maailman neljänneksi korkein kupolirakennus (101,5 metriä), Rooman Pietarinkirkon, Lontoon St Paulin katedraalin ja Firenzen Santa Maria del Fiore -tuomiokirkon jälkeen, ja sen joka puolelta kaupunkia näkyvään kultakupoliin on käytetty sata kiloa kultaa. Rakennus edustaa uusklassismia ja korinttilaista tyyliä. Se on ulkonaisesti kreikkalaisen ristin muotoinen keskeiskirkko, mutta sisätilaltaan keskeiskirkon ja basilikan välimuoto.
Kirkko on saanut nimensä bysanttilaisesta munkista, Pyhästä Iisak Dalmatialaisesta, jonka muistopäivänä (30. toukokuuta) Pietari I oli syntynyt. Iisak oli Romanovin suvun suojeluspyhimys.


Niin, se meidän talli. Muutimme tänne maalle siis vuonna 2002, ja siitä asti on tallia rakennettu, lauta kerrallaan. Välillä on voinut mennä vuosikin ilman että tallin rakennusprojektin jatkamiselle olisi luotu ajatustakaan. Sitten mulla menee snadisti hermo, ja rakentaminen jatkuu taas tovin. Tällä hetkellä tilanne on se että 4 karsinaa on valmiina, lisäksi 1 hoitokarsina, ja 3 karsinasta puuttuu vielä kalterit ja ovet. Satula- ja rehuhuone ovat jo täysiin valmiita, joten voisi melkein sanoa että talli on enää loppusilausta vailla! Eikä siinä mennyt kuin 12 vuotta!!!

Talli on rakennettu entiseen sikalaan, joka on riittävän iso ja todella korkea. Karsinat suunniteltiin isoiksi, vaikka vielä siinä vaiheessa emme tienneet että tilallamme asuisi näin isokokoisia hevosia! Johdatustako?

Suurin syy tallin rakentamisen pitkähkölle ajanjaksolle on yksinkertaisesti RAHA. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Emme ole ottaneet lainaa tallin rakentamista varten, kun ei näistä hevosista kuitenkaan ikinä tule mitään tuottoa, jolla laina ikäänkuin kuoletettaisiin. Tallia rakennetaankin aika pitkälti sen mukaan mitä rakennustarviketta sattuu kohdalle osumaan. Eli aika pienellä budjetilla tätä rakennetaan, ja kai se sit on erityisen ihanaa kun se siitä valmistuu. Kun hyvää kannattaa odottaa, vaikka rajansa kai sillä odottamisellakin.

Karsinoita tulee siis valmistuttuaan olemaan 7 + 1 hoitokarsina, joka muuntuu karsinaksi oven rakentamisen myötä. Vielä en ole päättänyt tuleeko hoitokarsinastakin oikea karsina. Karsinat ovat kooltaan lähes 12 neliöisiä, pienin taitaa olla 9-10 neliötä. Käytävä on leveä, ja karsinoiden välissä on kalterit. Ovet ovat toistaiseksi perinteiset saranaovet, mutta ne tullaan uusimaan liukuoviksi. Karsinoissa voi huoletta pitää vaikka 2 oria vierekkäin, väliseinät kestävät kovemmatkin välienselvittelyt!

Rehuhuone on satulahuonetta ennen, se on kylmää tilaa. Satulahuone on lämmitetty. Vettä ei talliin vielä tule, vesi kannetaan läheisestä saunasta. Tallin oven edusta on betonipohjainen, ja siitä pääsee suoraan pienelle nurmialueelle. Tämä alue on aidattu, joten esim varsojen ensimmäiset ulkoilut emän kanssa suoritetaan tällä alueella.

En oikein tiedä miten isot juhlat pidetään jahka talli ihan virallisesti valmistuu, voi olla että pitää ihan kutsua kunnanjohtaja paikalle ihmettelemään tätä ikuisuusprojektin valmistumista!!!

Muutama kuva yksityiskohdista tallin ulkopuolelta, tallista sisältä en oikein saanut hyviä kuvia aikaiseksi.

Tallin oven koriste

Tallin pihaa kiertävän aidan tolpan koristeet
Portin salpa

Tallin oven kahva
 Kuten huomaatte, pyrimme hyödyntämään kaiken ylijäämämateriaalin tallin rakentamisessa, aina vanhoja kenkiä myöden!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti